Oké, je hebt de kalkoen al klaar staan. Daarnaast eet je stoofpeertjes en wellicht ook spruitjes met een krokant spekje erbij. Maar waar blijft de A van het welbekende VGA'tje? Die moet ook gewoon op tafel verschijnen. Geen nood. Deze overheerlijke krieltjes uit de oven zijn de perfecte aanvulling voor jouw kerstdiner.
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 70 gram zongedroogde tomaatjes
- 50 gram olijven
- 100 gram parmezaanse kaas
- Een paar blaadjes basilicum
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Een snufje peper
- Olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Maak de krieltjes goed schoon, doe ze in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Na 10 minuten (je moet er in kunnen prikken met een vork, maar nog wel weerstand voelen) mogen ze van het vuur af.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier de aardappeltjes in. Het zout, de knoflookpoeder en de peper strooi je over de krieltjes. Schuif ze daarna voor 40 minuten in de oven.
- Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in kleine stukjes. Doe ze bij de krieltjes en bedek alles met een laagje parmezaanse kaas. Daarna mag de schaal nog even terug de oven in.
- Strooi als laatste de gescheurde blaadjes basilicum over de krieltjes en klaar is Kees.
Eet smakelijk!
Geef een reactie