Ik zal maar meteen eerlijk tegen je zijn: ik ben geen echte knutselkip. Het kan best zijn dat jij het figuurtje in mijn paprika helemaal niet op een mijter vindt lijken. Dat geeft niet, ik neem het je niet kwalijk. Het is niet voor niets dat ik deze goedgevulde groente de naam ‘mijter' meegeef. Aan de smaak doet het echter niets af: die is verrukkelijk.
Ingrediënten
Dit recept is voor één mijter-paprika. Hoe meer eters, hoe meer paprika’s!
- 1 rode paprika
- 75 gram mager rundergehakt
- 5 champignons
- 100 gram kidneybonen
- 40 gram mais
- 50 gram zilvervliesrijst
- 25 gram geraspte kaas
- Een beetje olijfolie
- Zout
- Peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Snijd de paprika voorzichtig doormidden en verwijder aan beide kanten de zaadjes.
- Uit de meest platte kant snijd je 2 driehoekjes en 2 langwerpige vierkanten, zodat er een mijter ontstaat.
- Smeer de paprika (beide delen) in met een beetje olijfolie, leg hem in een ovenschaal en schuif hem voor een kwartier de oven in.
- Bak het gehakt bruin, samen met de in stukjes gesneden champignons, kidneybonen en mais. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de rijst gaar is, mag die er ook bij.
- Schep de onbesneden kant van de paprika vol met het rijstmengsel. Bovenop mag een beetje geraspte kaas. Zet ze nu voor de laatste keer 15 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie