Sommige ochtenden vragen gewoon om een gezellig, herfstig ontbijt. Op het moment dat de wind om het huis giert en er voor het hele land code geel geldt, dan weet je dat het zo'n ochtend is. Tegen deze gevulde appel uit de oven kan je dan ook eigenlijk geen nee zeggen.
Dit recept is voor 1 persoon.
Ingrediënten
- 1 (friszoete) appel
- 15 gram rozijnen
- 20 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel agavesiroop (echt maar een drupje!)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Snijd het dekseltje van de appel en hol hem voorzichtig uit.
- Het klokhuis mag je weggooien. De overige stukjes appel vermeng je met de rozijnen, havermout en kaneel. Ben je een groot fan van zoetigheid? Doe er dan ook nog een drupje agavesiroop bij.
- Schuif de appel voor 15 minuten in de oven. Daarna mag je direct aanvallen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie