Sommige combinaties zijn gewoon voor elkaar gemaakt. Neem nou karamel en zeezout. Of havermout en pindakaas. En wat dacht je van een intense knuffel tussen mozzarella en tomaat? Nou, avocado met tonijn is ook zo'n pareltje. Alsof 700 engeltjes tegelijkertijd over je tong piesen, ik zweer het je.
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1/2 blikje tonijn op waterbasis
- 3 eetlepels mais
- Feta
- Klein snufje zout
- Beetje peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het ‘vruchtvlees' eruit. Doe je dit wel voorzichtig? Het is namelijk de bedoeling dat je de schil als schuitje gebruikt. Stel nou dat je dit de grootst mogelijke onzin vindt, dan kan je ook gewoon met harde hand te werk gaan.
- Snijd de avocado in kleine blokjes
- Laat de helft van het blikje tonijn uitlekken. Doe dit ook met drie eetlepels mais.
- De feta mag in kleine blokjes gesneden worden. Heb je al kleine vierkantjes uit een potje? Hak deze dan doormidden.
- Meng de ingrediënten door elkaar en besprenkel ze met een beetje peper. Het kan zijn dat zout niet eens nodig is, omdat zowel de tonijn als de feta sterk van smaak zijn.
- Serveer de salade gezellig in een ‘schuitje' of drapeer het gezellig op een bordje, waar je zin in hebt.
Eet smakelijk!
Geef een reactie